Posted by : Unknown Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, την πορεία της οικονομίας και την φορολογία.

«Είναι πολύ σημαντικές εκλογές. Και για την τοπική κοινωνία. Θα καταγράψει και τις τάσεις στην ελληνική κοινωνία για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα, τι ζητάει ο κόσμος. Το σίγουρο είναι ότι και μετά από αυτές τις εκλογές, πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η πλειοψηφία στη βουλή θα είναι δεδομένη», τόνισε αρχικά ο κ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε:
«Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο τέλος της τετραετίας. Μια τετραετία, είναι ο κρίσιμος χρόνος για να μπορούν να αποδώσουν πολιτικές και να κριθεί μια κυβέρνηση».

«Ο βασικός τρόπος για να αυτονομηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι να έχει δικούς της πόρους. Αυτό που έγινε και έχει πλήξει ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων, ο νέος φόρος που έχει μπει στα ακίνητα, είναι ο βασικός φόρος πάνω στον οποίο πρέπει να κινηθεί η πολιτεία για να δώσει στους δημάρχους τη δυνατότητα να ασκούν πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Η φορολογία σε πολλά σημεία είναι και άδικη και πολύ υψηλή. Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της φορολόγησης. Έχουμε βρεθεί στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου και πολλά πράγματα τα οποία γίνονται, αν η Ελλάδα είχε την αυτονομία της, δεν θα γινόταν με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε.
«Η δεύτερή μου επιλογή πολιτικά, είναι το ΚΚΕ διότι μπορεί να διαφωνώ και να με χωρίζει άβυσσος ιδεολογική, αλλά τουλάχιστον έχει μια συνέπεια. Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, θα επιλέξω τη Χάρυβδη», σχολίασε ακόμα, σε υποθετική ερώτηση για το ποιον θα στήριζε αν στον Β’ γύρο των εκλογών για τον Δήμο της Αθήνας, βρίσκονταν αντιμέτωποι ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Ενικός

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -