Posted by : Unknown Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014



Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κίεβο.
Η πλατεία Ανεξαρτησίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων.

Ο απολογισμός τραγικός: Επίσημες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 25, ανάμεσά τους και 9 αστυνομικοί. 

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

«Απευθύνω έκκληση στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, που ισχυρίζονται ότι αναζητούν μια ειρηνική επίλυση της κρίσης: Πάρτε ξεκάθαρες αποστάσεις από τα ακραία στοιχεία που επιδιώκουν την αιματοχυσία και συγκρούονται με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, πρέπει να παραδεχθούν ότι υποστηρίζουν τις ακραίες δυνάμεις. Τότε θα αλλάξει και η δική μας στάση απέναντί τους», τόνισε ο ουκρανός Πρόεδρος.

Πίσω από την πρώτη γραμμή, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν πολεμοφόδια στα οδοφράγματα, όπου διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονται σώμα με σώμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν καταλάβει το ένα τρίτο της πλατείας Ανεξαρτησίας, αλλά δεν έχουν κατάφεραν να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις.

Διαδηλωτές συνεχίζουν να καταφθάνουν και ετοιμάζονται για ένα δεύτερο γύρο συγκρούσεων.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -