Posted by : Unknown Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε το στόχο της για μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα δύο χρόνια πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν θα δεχτεί περαιτέρω αιτήματα από τους διεθνείς πιστωτές της για μαζικές απολύσεις» δήλωσε στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ και είναι επιφορτισμένος με τη μεταρρύθμιση μιας βαθιάς δυσλειτουργικής κρατικής γραφειοκρατίας», όπως σημειώνεται, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι «το δύσκολο μέρος για την Ελλάδα τώρα ξεκινά, διότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ανελαστική κουλτούρα του δημοσίου τομέα, ο οποίος διέπεται από επουσιώδεις κανονισμούς και γραφειοκρατία. Το ζήτημα του μεγέθους του δημόσιου τομέα αντιμετωπίστηκε, αυτό που εκκρεμεί είναι η ποιότητά του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα είναι ένα από τα «ακανθώδη θέματα» στις «δύσκολες διαπραγματεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η μείωση του αριθμού των κρατικών υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 150.000 έως τα τέλη του 2015 και η απόλυση ή η μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -