Posted by : Unknown Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014


Πληθαίνουν οι αναφορές για συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων πλησίον των συνόρων με την Ουκρανία. Όσο περνά η ώρα νέες αναφορές –ανεπιβεβαίωτες ακόμη πάντως- εμφανίζονται αναφορικά με αερομεταφερόμενες κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ροστόφ και της Σεβαστούπολης.
Το ίδιο το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με την οποία «κινήσεις του ρωσικού παρατηρούνται από το πρωί κοντά στα σύνορα στην περιοχή της Κριμαίας αλλά τα στρατεύματα έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους».
Μόλις εχθές το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας συνταγματάρχης  Yevgeny Meshkov διέψευσε ότι αερομεταφερόμενα στρατεύματα έχουν μεταπέσει σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, παρόλα αυτά οι αναφορές επιμένουν για συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων.
Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC 5 αποβατικά σκάφη με Πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά της ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης με τη διευκρίνιση πάντως ότι παρόμοιες  κινήσεις είναι συνήθεις για μια ναυτική βάση.
Σύμφωνα με το AGTIntelligence η Ρωσία έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει στρατεύματα στο Μπελγκορόντ (Belgorod) 40 χλμ.  από τα ουκρανικά σύνορα, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονται  σε Ροστόφ στον Ντον  (Rostov on-Don ) και Σεβαστούπολη βρίσκονται επίσης σε αυξημένη επιφυλακή.
Όπως αναφέρει το ισραηλινό Debka μονάδες οι οποίες βρίσκονταν σε καθήκοντα επιφυλακής για τους Ολυμπιακούς του Σότσι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας  στο Ροστόφ ενώ άλλες μονάδες έχουν ενισχύσει τη δύναμη στη Σεβαστούπολη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την ρωσική κινητικότητα στο Μπελγκορόντ το οποίο βρίσκεται βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας Χάρκοβο.
Όλα αυτά τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως προϊόν «ένοπλης  ανταρσίας» τις νέες αρχές της Ουκρανίας ενώ δήλωσε παράλληλα πως το νέο καθεστώς στο Κίεβο στερείται της απαραίτητης νομιμότητας.
Παράλληλα συγκεχυμένες εξακολουθούν να  είναι οι πληροφορίες για την τύχη του νόμιμου προέδρου της Ουκρανίας Victor Yanukovych. Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις αρχές του Κιέβου για «μαζικές δολοφονίες», (αρχές που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει λίγο έως πολύ παράνομες) αναφορές κάνουν λόγο ότι ο Yanukovych βρίσκεται στη ρωσική βάση της Σεβαστούπολης και πρόκειται να επιβιβαστεί σε αποβατικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να κατευθυνθεί στην Ρωσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -