Posted by : Unknown Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014


Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στην προσπάθεια, που καταβάλλουν για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σε δήλωσή του ο ΓΑΠ, αναφέρει ότι «η συμφωνία των δύο ανδρών αποτελεί μια ισχυρή βάση διαλόγου που μπορεί να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό». Επισημαίνει μάλιστα ότι «δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να τεθεί ένα τέλος στο απαράδεκτο διχοτομικό στάτους κβο».

Ο Παπανδρέου σημειώνει ότι στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας ενωμένης ευρωπαϊκής Κύπρου.

«Ένα διζωνικό - δικοινοτικό κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική αξιοποίηση του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση του Κυπριακού και την οικοδόμηση της αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων», υπογραμμίζει ο ΓΑΠ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για περιφερειακή συνεργασία ιδιαίτερα στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Τουρκία, το οποίο μπορεί να γίνει τρίγωνο ειρήνης και ανάπτυξης», συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου και καταλήγει λέγοντας: «Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί. Εν τέλει, η λύση του Κυπριακού δε θα αφήσει νικητές και ηττημένους. Θα αφήσει μόνο νικητές».
(Υ.Γ.: Κι Εθνική του προδοσία δεν έχει τέλος, μετράμε τα κεφάλαια....Στήριξε το σχέδιο Ανάν, στηρίζει και τη νέα διαδικασία.)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -