Posted by : Unknown Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Δίνουν και παίρνουν» τα τελευταία 24ωρα οι φήμες που θέλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προχωρά σε ανασχηματισμό.

 Μάλιστα μετά την του Σταύρου Καλαφάτη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ τα σενάρια «φούντωσαν» για τα καλά.

Αν στην κίνηση Καλαφάτη προστεθεί και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμυνας η Φώφη Γεννηματά τότε οι πόρτες, για άμεσο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, ανοίγουν διάπλατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άνοιξε μόνος του το σενάριο του ανασχηματισμού όταν πρότεινε στον Νικήτα Κακλαμάνη μια υπουργική καρέκλα προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το δήμο της Αθήνας. Ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε, αλλά, όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός θα γίνει.

Στη θέση του Σταύρου Καλαφάτη που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης ακούγονται ήδη προς υπουργοποίηση τα ονόματα του Μάκη Βορίδη και του Ανδρέα Ψυχάρη.

Η δεύτερη υπουργική θέση που αναμένεται να «χηρέψει» είναι αυτή του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ο οποίος ενδέχεται να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, αν η Φώφη Γεννηματά αποφασιστεί να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», τότε αδειάζει και μια θέση στο Υπουργείο Αμυνας.

Για τη θέση της ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος έχει ξαναϋπηρετήσει υφυπουργός Άμυνας και θα μπορούσε να συνεργαστεί άριστα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό είναι το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να βρει ένα νέο πρόσωπο το θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα στη «μετά-μνημονιακή» εποχή και την αποχώρηση της Τρόικα.

Πηγή: axiaplus.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -