Posted by : Unknown Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το 2003, ως υπουργός Εξωτερικών, έλεγε στη Βουλή για το «Κέντρο Αποναρκοθέτησης»: «Λειτουργεί υπό τον ΟΗΕ με απόλυτη διαφάνεια - Βραβεύθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τη δουλειά της»

Να αποσείσει από πάνω του οποιαδήποτε σκιά εμπλοκής στο θολό τοπίο λειτουργίας των ΜΚΟ επιχείρησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρεται ότι ως υπουργός Εξωτερικών με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνο τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ  χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοικτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ. Στρέφεται παράλληλα κατά όσων προσπαθούν να τον εμπλέξουν με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι η διαρροές δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ο ίδιος πάντως όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών δεν είχε να προσκομίσει κάτι εναντίον του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» του προσωρινά κρατούμενου ΚώσταΤζεβελέκου. Ο κ. Παπανδρέου είχε κληθεί (Δεκέμβριος 2003) στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ρωτήθηκε σχετικά από τους βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντώνη Σκυλλάκο για την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Ιδού τι είχε απαντήσει: «Σε ότι αφορά την ΜΚΟ είναι ελληνική και λειτουργεί υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Κέντρου Αποναρκοθέτησης του ΟΗΕ με απόλυτη διαφάνεια στο έργο της. Έχει κάνει τρία έργα α) Βοσνία-Ερζεγοβίνη 1,6 εκατομμύρια ευρώ, β) Λίβανος ( 2 έργα) 1,7 εκατομμύρια ευρώ και γ) Νότιο Ιράκ 1 εκατομμύριο ευρώ. Έχει βραβευτεί από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει. Βεβαίως όλα αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεση σας. Αν υπάρχουν καταγγελίες, καλό είναι να τις γνωρίζουμε. Από ό,τι ξέρω αυτός ο οργανισμός έχει μια σημαντική δραστηριότητα».

Σημειώνεται πάντως ότι, εννέα χρόνια αργότερα (Ιανουάριος 2012) ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης σε έγγραφη του ερώτηση στη Βουλή προς τον τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη σε σχέση με την δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η συνεργασία της με τον ΟΗΕ»

Πηγή: TheToc

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -