Posted by : Unknown Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχείς είναι οι συναντήσεις του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τους πολιτικούς ηγέτες της Ιταλίας με στόχο να βρεθεί γρήγορα λύση στην πολιτική κρίση, ώστε να μην υπάρξει αντίκτυπο στην οικονομία. Με τον Ιταλό Πρόεδρο θα συναντηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως επικεφαλής του κόμματος Forza Italia.

Ο ιταλικός τύπος κάνει λόγο για "συμβολική εκδίκηση" του Καβαλιέρε, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο αποπέμφθηκε από τη Γερουσία, αλλά τώρα επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο, σε μια κρίσιμη μάλιστα στιγμή.

"Εγώ είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός, που εκλέχθηκε από τον λαό", είπε ο Μπερλουσκόνι και επικρίνοντας τον Ματέο Ρέντσι για τον τρόπο που έριξε τον Λέτα από την κυβέρνηση τόνισε: "Αν μπορούσε να μετατραπεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, θα ήταν καλό για όλους μας και για την Ιταλία. Εύχομαι με την καρδιά μου στον Ρέντσι να το πετύχει . Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που συμβαίνουν συνάδουν με τα όσα πρέπει να εκτυλίσσονται σε μια δημοκρατία".

Από τον κύκλο του πρώην Πρωθυπουργού διαρρέεται ότι το κόμμα Forza Italia δεν θα στηρίξει μια νέα κυβέρνηση υπό τον Ματέο Ρέντζι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση. Ο 38χρονος Ματέο Ρέντζι που θα παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου της Φλωρεντίας, αποχαιρέτησε τους κατοίκους της πόλης που τον εξέλεξαν, λέγοντας: "Θα ήθελα να σας ζητήσω μέσα από την καρδιά μου ο,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον γι' αυτήν την πόλη να δείξετε στον δήμαρχο, όποιος κι αν είναι, την ίδια αγάπη, αλλά και την ίδια κριτική διάθεση που δείξατε και σε μένα όλα αυτά τα χρόνια".

Το Κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο και η Λέγκα του Βορρά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις υπό τον Ναπολιτάνο. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο αναμένεται μέχρι την Κυριακή ή τη Δευτέρα να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι. Ο Ρέντσι θα πρέπει μέσα σε δέκα ημέρες να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Πηγή: Mega Channel

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -