Posted by : Unknown Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014


Και ενώ μέχρι πριν από λίγο διάστημα μας απασχολούσε ο πολυπόθητος ανασχηματισμός τώρα θέμα ημερών τι άλλο ; Μα φυσικά  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η εκλογή του προέδρου τον Μάρτιο, αλλά έχουν ξεκινήσει από τώρα τόσο η ονοματαλογία όσο και η προσέγγιση ψήφων για να εξασφαλιστεί η εκλογή.


Πριν από λίγες μέρες ο Γ. Γ. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμίκος σε ραδιοφωνική εκπομπή έριξε στο τραπέζι την πρόταση Κωνσταντόπουλο, η αντίδραση από πλευράς Κωνσταντόπουλου άμεση και αιχμηρή. Τέτοια παιχνίδια δεν με αφορούν δήλωσε,  γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, διαφωνώ με την εργαλειακή χρήση των θεσμών και την υδραργυρική συμπεριφορά των προσώπων, που κάθε φορά παίρνουν το σχήμα του σκεύους στο οποίο τοποθετούνται.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριος Μελάς θόλωσε τα νερά δηλώνοντας επίσης σε ραδιοφωνική εκπομπή, πως αν για πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής τότε θα τον στήριζε. Σήμερα ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Τραγάκης επίσης σε ραδιοφωνική εκπομπή πρότεινε τον Κώστα Καραμανλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με τα όσα αντιλαμβάνομαι θα βγούνε και άλλοι με σκοπό την πίεση να αναλάβει ο Κώστας Καραμανλής την προεδρία, μιας και είναι πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και μπορεί να επιτύχει πλειοψηφία από την υπάρχουσα Βουλή ώστε να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Βέβαια όλες οι παραπάνω δηλώσεις δεν θα μπορούσαν να ήταν αδιάφορες κυρίως για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφού το όνομα του Κώστα Καραμανλή το «παίζουν» για πρόεδρο Δημοκρατίας από τη στιγμή που ανέλαβε ο κύριος Σαμαράς αρχηγός της Ν.Δ. και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ασκήσουν έμμεσες πιέσεις.  Βέβαια όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς το END του παραμυθιού, γιατί το τέλος θα το γράψει όπως πάντα ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Είναι φυσικό, το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή να «αγκαλιάζεται» από τους πολίτες και ειδικά από τους δεξιούς και όχι μόνο, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη ο πρόεδρος δεν έχει ολοκληρώσει το όνειρο του για αυτή τη χώρα. Αν υποστηρίξουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλα πρόσωπα, θα είναι πολύ εύκολο να θυμηθούμε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε από την πρωθυπουργία αφού είχε ολοκληρώσει το όραμα του, που ήταν η εισαγωγή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πολλοί θα βγουν, όπως πάντα, να μιλήσουν «εξ ονόματος» του, ποιος είναι σε θέση να μιλήσει εκ μέρους του Καραμανλή; Η απάντηση είναι ουδείς. Αυτό το έργο θα φέρει μόνο μια υπογραφή Κώστας Αλεξάνδρου Καραμανλής.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -