Posted by : Unknown Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το πολίτευμα της Ελλάδας ορίζεται από το Σύνταγμα και αυτό είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Οι φιλάνθρωποι όμως ανθρωπιστές της πρώτης φοράς Αριστεράς, έχουν φτάσει στο σημείο της πλήρως απαξίωσης των αξιών του κοινοβουλευτισμού.

Εδώ και τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση στο ελληνικό κοινοβούλιο, διαμαρτύρονταν για οποιονδήποτε νόμο κατέβαζε η εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό, γιατί τότε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3%. Σήμερα και στις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου έφτασε το 35% και ανέβηκε στην εξουσία.

Τελικά, όντος όλες οι γνωστές εκφράσεις όπως «η καρέκλα είναι γλυκιά» ισχύουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέδειξε έμπρακτα. Το ερώτημα όμως είναι που οδηγείτο η χώρα; Γιατί η συντήρηση του πελατειακού κράτους, η διαδικασία του κατ’ επείγοντος και οι εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτως ώστε να αποφευχθεί και η υποτυπώδης κοινοβουλευτική συζήτηση, δεν αρμόζουν στα πλαίσια του πολιτεύματος.

Νομοσχέδια και τροπολογίες που κατέθεντο νύχτα, για να μην δεχτούν τον έλεγχο της αντιπολίτευσης. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα; Τι είναι αυτά, τα οποία νομοθετούν; Να αναφερθεί η τροποποίηση του Τελωνιακού Κώδικα, η οποία αλλαγή θα λειτουργήσει εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και του Έλληνα φορολογούμενου; Να αναφερθεί το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό; Να αναφερθεί ότι πήραν τα αποθεματικά των νοσοκομείων; Οι περίλαμπρες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα; ή τέλος οι κατάπτυστες κινήσεις στα εθνικά θέματα;

Φυσικά όμως για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, χρειάζεται μία κάλυψη. Το αυταρχικό κράτος που οικοδομεί η Αριστερά, βρήκε τη λύση. Ποια είναι η λύση; Ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πρώτα με τις τηλεοπτικές άδειες και μετέπειτα με την απεργία της ΕΣΗΕΑ. Τα δημοσιογραφικά καθήκοντα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο της χώρας, είναι η καθημερινή, αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών. Η ΕΣΗΕΑ όμως επέλεξε να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο, ο οποίος οδηγεί στα μονοπάτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν κατακλείδι, επειδή αρκετοί χτυπούν τη συγκυβέρνηση, πρέπει να αναφερθούν και οι μεγάλες τους επιτυχίες. Η μεγάλη τομή στην ΕΡΤ, ο επαναπροσδιορισμός των καθαριστριών και το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτά μόνο. Συμπέρασμα; Καμία πάταξη του πελατειακού κράτους. Προσωπικά συμφέροντα και ρουσφέτια των Υπουργών νομοθετούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Επόμενο βήμα; Μάλλον η αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας.

Επιπροσθέτως, την οικοδόμηση του αυταρχικού κράτους της Αριστεράς, την έχει αντιληφθεί ο κόσμος, με αποτέλεσμα να μην έχει δυνατά θεμέλια προς αφομοίωση των προσωπικών τους ιδεοληψιών. Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς έχει ημερομηνία λήξης, καθώς οι ίδιοι συντέλεσαν προς τον αφανισμό της. Έπειτα και από τα τελευταία απάνθρωπα μέτρα, 15 μήνες διακυβέρνησης της αριστεράς ήταν αρκετοί για να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να μην ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά.

Κωνσταντίνος Παντελάτος
Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -