Posted by : Unknown Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι Εξωτερικών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης την επικείμενη ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το ΥΠΕΞ μέσω της τακτικής «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους».

Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ. καλούν «μετ' επιτάσεως το ΥΠΕΞ και προσωπικά τον υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια ‘’των κύκλων του υπουργείου’’ του».

«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», παρατηρούν.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά «τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια» και συμπληρώνου ότι αποτελεί «ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -