Posted by : Unknown Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

«Δεν πιστεύουμε ότι η κατανομή μιζέριας σε πολλούς, είναι πραγματικά στήριξη προς τους αδυνάτους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» την Παρασκευή.

Όπως συμπλήρωσε, «εμείς πιστεύουμε ότι το κοινωνικό κράτος μπορεί να λειτουργεί και να προσφέρει με βάση την παραγωγή πλούτου για όλους».

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «όλα αυτά τα γενικόλογα που ειπώθηκαν υπηρέτησαν μόνο την εικόνα και όχι την ουσία. Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη του κράτους προς τους αδυνάτους προέρχεται από την ανάπτυξή του».

«Ό,τι ειπώθηκε για την ανάπτυξη, ήταν πολύ λίγο. Ειπώθηκε πολύ αργά από τον πρωθυπουργό και σε ένα οικονομικό περιβάλλον ήδη ναρκοθετημένο και υποθηκευμένο από τις ίδιες τις πολιτικές της κυβέρνησης », ανέφερε επίσης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για τεράστιο ατόπημα και για μεγάλο θέμα θεσμικής σημασίας.

Για τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε καμία ανάμιξη.

«Απογυμνώθηκε το πρόσωπο της δήθεν δημοκρατικότητας της κυβέρνησης. Είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της αυθαιρεσίας και της ουσιαστικής αντιδημοκρατικότητάς της. Η λογική της πόλωσης και της σύγκρουσης καλλιεργήθηκε συνειδητά από τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα τις επιδιώξει, ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. «Οι πόρτες της Ν.Δ. θα παραμείνουν ανοικτές, αλλά όχι αφύλακτες», διευκρίνισε και συμπλήρωσε ότι «η λογική μας είναι λογική πολιτικής διεύρυνσης και όχι μεταγραφικής διεύρυνσης».

Επιπλέον, για τον εκλογικό νόμο είπε πως «δύο φορές κέρδισε ο κ. Τσίπρας με αυτόν τον εκλογικό νόμο και θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο», σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. συζητά μία αναγκαία ανακατανομή εκλογικών περιφερειών.

Τέλος, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εξέφρασε την ελπίδα «να μην ξαναζήσουμε στιγμές λαϊκισμού».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -