Posted by : Unknown Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

«Το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία που κερδίζουν συνεχώς έδαφος», είπε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε, «με τρόμαξαν οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία», ενώ μιλώντας για τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς σημείωσε ότι με τη λαϊκίστικη εκστρατεία του «άγγιξε όλες τις ανασφάλειες και τα προβλήματα των πολιτών». Το ίδιο κάνει και ο νυν πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, πρόσθεσε.

«Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη ενδυνάμωσε τον λαϊκισμό ή ο λαϊκισμός ανέδειξε πολιτικούς που υπέκυψαν στις επιταγές του;», διερωτήθηκε εν συνεχεία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τόνισε ότι «η ανευθυνότητα των πολιτικών και η έλλειψη συνεννόησης εξέθρεψαν τον λαϊκισμό».

Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα προχωρήσει η Ευρώπη, είπε: «Έχουμε κλείσει τον κύκλο των ηγετών που έχτισαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μετά τον πόλεμο και εμείς που κληρονομήσαμε αυτό το οικοδόμημα και το κοινωνικό κράτος πρέπει να διαχειριστούμε τις νέες προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης».

«Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αντιληφθούν ότι η Ε.Ε. πρέπει να κάνει θεσμικά άλματα προς τα εμπρός και ότι χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για να απαντήσει στα υπαρξιακά της προβλήματα, θα ξεκινήσει η σταδιακή αποσύνθεση», προειδοποίησε και εξέφρασε την ανησυχία της, λέγοντας: «Οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να αυτοδιαλυθεί».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο έλλειμμα μιας ενιαίας πολιτικής ασφάλειας, που είναι και ένα από τα αιτήματα του Νέου Συμφώνου για την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική και καλά οργανωμένη πολιτική στον τομέα αυτό» και χαρακτήρισε «βιαστική» και «εύκολη» την ανάθεση της ασφάλειάς της στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -