Posted by : Unknown Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Στη τρίτη σύνοδο της εβδομάδας, η διασπορά των πιέσεων άλλαξε. Σε καθεστώς αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του ταμπλό στις δυο πρώτες ώρες.

Αυτό υπαγόρευσε σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα η θετική στάση των επενδυτών έναντι των μετοχικών αξιών, που οδήγησε και το Χ.Α. σε παράλληλη πορεία έναντι των υπολοίπων αγορών στην Ευρώπη, για ένα μικρό σχετικά διάστημα.

Το αποτέλεσμα στο Χ.Α. ήταν αρχικά μια άνοδος της τάξης του +1% σε συμφωνία με την ισοδύναμη αλλά σταθερή άνοδο των τιμών που επικρατεί στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης.

Τα πράγματα ωστόσο στην αγορά των Αθηνών άλλαξαν από την ώρα που ο Γ.Δ. χτύπησε οριακά κάτω από τις 600 μονάδες και ο 25άρης στις 163.  Οι τράπεζες στο Χ.Α. επηρέασαν θετικά σήμερα επιβάλλοντας μειωμένης ισχύος πτώση ως το μέσο της διαπραγμάτευσης και παρά πάνω.

Αλλά, όταν τις γονάτισαν οι πιέσεις η καθοδική ορμή  απέκτησε γενικευμένα χαρακτηριστικά.

Σταδιακά η μία μετά την άλλη άρχισαν να αυξάνουν το ποσοστό των απωλειών τους και οι δείκτες από τις 12:06 ως το πέρας των συναλλαγών κινήθηκαν με νευρικότητα μεν σταθερά καθοδικά δε και με τις δημοπρασίες απώλειες που ήταν της τάξης του -2,5% για τον Γ.Δ. έγιναν -3% όπως και του 25άρη το -3% στις 17:00, εξελίχθηκε σε -3,74%.

Ο Γ.Δ. και σήμερα όχι μόνο δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 595 μονάδες αλλά έκλεισε 20 μονάδες χαμηλότερα.

Οι θεσμικοί του Χ.Α., κινήθηκαν με ρυθμούς συναλλαγών που έφεραν τζίρο κατώτερο του τζίρου της περασμένης μέρας και έδωσαν στους βασικούς δείκτες της αγοράς πορεία που στο πρώτο δίωρο ήταν πλάγια και μετά καθοδική, κρατώντας τους μόνιμα σε αρνητικό πεδίο μετά τις 13:20.

Η έναρξη έγινε με ανοδικό χάσμα για τον ΓΔ όπως και για τον 25άρη. Η εγγραφή του μέγιστου μέρας έγινε 96 λεπτά μετά το άνοιγμα και μέγιστο ήταν οι 599,80 από 593,42 μονάδες για τον ΓΔ ενώ για τον 25άρη ορίστηκε  στις 162,89 από 160,65 μονάδες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -