Posted by : Unknown Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Οι δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, ανακατέλαβαν αργά χθες βράδυ τον κεντρικό λιμένα της πόλης της Σύρτης, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος.

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) «ανακατέλαβαν τον έλεγχο του λιμένα της Σύρτης κι έχουν εγκατασταθεί εκεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ρέντα Ισά, στέλεχος του γραφείου πληροφόρησης των αντι-τζιχαντιστικών επιχειρήσεων.

Η ανακατάληψη της Σύρτης, μιας πόλης 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, που κατελήφθη από το Ι.Κ. τον Ιούνιο του 2015, είναι ο βασικός στόχος της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από μια παράκτια περιοχή μήκους περίπου 200 χλμ. στη βόρεια και κεντρική Λιβύη.

Πηγή που πρόσκειται στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από τη Μισράτα ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι χθες αυτές υπέστησαν 11 απώλειες, ενώ 35 μαχητές τραυματίστηκαν. Πάνω από 100 φιλοκυβερνητικοί μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Σύρτης στις αρχές του Μαΐου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -