Posted by : Unknown Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016


Με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο κόσμος έδωσε το βροντερό παρών, αυξάνοντας τα ποσοστά του τουρισμού της πόλης. Πολίτες από όλο τον κόσμο ήρθαν στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη ΔΕΘ και να αντικρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο.

Η αυλαία της ΔΕΘ έπεσε με τις καθιερωμένες ομιλίες των πολιτικών και όλοι κρατάμε στάση αναμονής. Σε τι; Να δούμε αν όλα όσα ακούστηκαν θα υλοποιηθούν στην πράξη. Τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, όσο όμως και από την πλευρά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέρυσι, αυτές τις ημέρες η χώρα βρίσκονταν σε προεκλογική τροχιά. Ο κ. Τσίπρας έταξε πολλά από το βήμα της ΔΕΘ για την Ελλάδα, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη. Μίλησε για το μετρό, για δημοσιονομική επέκταση, για ιδιωτικοποιήσεις και για επενδύσεις. Οι Θεσσαλονικείς πίστεψαν στα λόγια του και τον εξέλεξαν πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας όμως στην πράξη, δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε. Υφάρπαξε τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

Φέτος, προσπάθησε να καλύψει τα λάθη του, ρίχνοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τελικά, όντως ο ρόλος της αντιπολίτευσης του ταιριάζει ''γάντι'', ξεχνάει όμως ότι είναι κυβέρνηση. Δύο ολόκληρα χρόνια και ακόμα συνεχίζει να κατηγορεί τους προηγούμενους, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από κάθε ανάληψη ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν υλοποίησε καμία από τις υποσχέσεις της περσινής χρονιάς. Το μετρό βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε εξέλιξη, η δημοσιονομική επέκταση μετατράπηκε σε δημοσιονομικό περιορισμό, ενώ ακόμη δεν έχει προχωρήσει η αμφιλεγόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Όσο για τις... επενδύσεις; Προφανώς όπως είχε δηλώσει Υπουργός της κυβέρνησης περιμένουμε να έρθουν μαζί με τους Σύριους πρόσφυγες.

Στον αντίποδα, ο μεγάλος αντίπαλος και κατά τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις εν αναμονή πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν λιτός, συγκρατημένος, με λίγες υποσχέσεις και ακόμη λιγότερες εξαγγελίες. Μεταξύ άλλων, εξήγγειλε ορισμένα θετικά μέτρα, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις, η σταδιακή αποκλιμάκωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα κλπ., τα οποία πράγματι - αν εφαρμοστούν - θα τονώσουν την αγορά. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Εκείνο που περιμένουμε να ακούσουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα βγει η χώρα από την κινούμενη άμμο της ύφεσης. Διότι, δεν αρκεί κάποιος να μην δίνει υποσχέσεις. Σκοπός είναι να μπορεί να σκέφτεται ''έξω από το κουτί''. Να μπορεί δηλαδή να βρίσκει λύσεις σε ασυνήθιστες και δύσκολες καταστάσεις, όπως η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι με δραματικό τρόπο στις ημέρες μας. Αυτό περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν μορφωμένο άνθρωπο της νέας γενιάς, έναν ηγέτη με ιστορική κληρονομιά, που οφείλει να φανεί αντάξιος της ιστορίας της παράταξης του και του ονόματος του. Ένας ηγέτης, που θα φέρει πάλι την Ελπίδα, που θα κάνει την ΕΛΛΑΔΑ να ανθήσει.

Κωνσταντίνος Παντελάτος
Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -