Posted by : Unknown Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, Γιώργου Κύρτσου και Ελίζας Βόζεμπεργκ στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Σκληρή κριτική  στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  άσκησαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με παρεμβάσεις τους σήμερα στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έθιξε το ζήτημα του λαϊκισμού που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τη χώρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι:
«Για να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδος πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Η κρίση της Ελλάδος δημιουργήθηκε τη χαμένη δεκαετία του ’80 και από το λαϊκισμό εκείνης της εποχής. Ο λαϊκισμός που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Αν θέλουμε λοιπόν να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδος χρειάζεται:
- Ευρωπαϊκός προσανατολισμός
- Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
-Ελεύθερη Οικονομία»

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  κ. Γιώργος Κύρτσος, τακτικό μέλος της ομάδας εργασίας για τη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα (Financial Assistance Working Group)  τόνισε στην παρέμβασή του τις συνέπειες από τη διπλή πολιτική γλώσσα που σκόπιμα χρησιμοποιούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση Τσίπρα ανάλογα με την περίπτωση. Υπογράμμισε ότι η χθεσινή διαμαρτυρία των συνταξιούχων που αντιμετωπίστηκε με βίαιο τρόπο από την αστυνομία εκφράζει την αγανάκτησή τους, γιατί η Κυβέρνηση πέρασε πολύ εύκολα από την υπόσχεση για 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.  Ένα άλλο παράδειγμα διπλής πολιτικής γλώσσας της κυβέρνησης που έδωσε ο κ. Κύρτσος έχει σχέση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ο οποίος στις Βρυξέλλες υπέγραψε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων διαβεβαιώνοντας παράλληλα από το βήμα της ελληνικής βουλής, την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται, πως όσο αυτός είναι στο υπουργείο δεν πρόκειται να γίνουν νέες ιδιωτικοποιήσεις.


Το ζήτημα της υπερβολικής φορολόγησης των Ελλήνων, έθιξε στην παρέμβασή της η κυρία Μαρία Σπυράκη, η οποία απευθυνόμενη στον Επίτροπο  Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι:

«Έχετε προσυπογράψει την φορολογική εξόντωση των μικρομεσαίων. Στην Ελλάδα ό,τι κινείται, φορολογείται και έχετε ευθύνη και εσείς γι' αυτό. Οι πιστωτές προσυπογράψατε ένα φορολογικό μείγμα που επιτείνει την ύφεση και δεν δίνει αναπτυξιακή διέξοδο στην Ελλάδα. Αντί να επιμείνετε στη μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση, δεχθήκατε τη φορολογική εξόντωση όλων των μικρομεσαίων στην Ελλάδα».

Στην ομιλία της η κυρία  Σπυράκη περιέλαβε επίσης και τα εξής σημεία:

- Ανάγκη για  εφαρμογή της συμφωνίας για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης    του ελληνικού Δημοσίου Χρέους όπως περιγράφεται στις αποφάσεις του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του2016

- Απαραίτητη η παρακολούθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε οι πιστωτές να μην αρκούνται στη νομοθεσία αλλά να βλέπουν αν στην πράξη προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις κ.λ.π.

«Συγχρόνως όμως η πατρίδα μου χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής για να σταθεί στα πόδια της μετά το 2018 χωρίς Μνημόνιο. Χρειάζεται μείωση του κράτους, μείωση των φόρων, αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που θα τη βάλουν στο χάρτη των σύγχρονων κρατών  στον πυρήνα της Ε.Ε.», κατέληξε η κυρία Σπυράκη.

Η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ στην παρέμβασή της υπογράμμισε το γεγονός ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση για ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία 2,7% για το 2017 είναι ανέφικτος, διότι για να επιτευχθεί έχει αναγκαία προϋπόθεση την κατακόρυφη αύξηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε  επιπρόσθετα ότι το 2015 οι εισροές κεφαλαίων μειώθηκαν σε ποσοστό 73% σε σχέση με το 2014, η χώρα μας υποχώρησε το 2016 κατά 5 θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας, ο προϋπολογισμός του 2017 επιβάλλει νέους φόρους και εισφορές, που ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ, ενώ δεν έχει βελτιωθεί ακόμα το κλίμα για την αύξηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -