Posted by : Unknown Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ψυχραιμία και αποτελεσματικές αντιδράσεις απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, συνέστησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104.9 FM».

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος περνάει σε μια αμφισβήτηση της κεμαλικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δικαιολογήσει την τουρκική παρουσία στη Μοσούλη, υπό το φόβο της ανάπτυξης των Κούρδων στην περιοχή. Εκτίμησε ακόμη ότι ο Τούρκος πρόεδρος στέλνει μηνύματα στις γύρω περιοχές, αλλά και στην Ευρώπη.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα πιέσει, προς κάθε κατεύθυνση, ειδικά ενώ αναμένεται έκρηξη στο προσφυγικό με αιχμή την κατάσταση στη Μοσούλη. Η βουλευτής της Ν.Δ., κάλεσε παράλληλα την Ευρώπη να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι αυτή την πίεση (προσφυγικό) δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μια χώρα μόνη της.

Αναφερόμενη στη στάση της Ευρώπης, σε σχέση με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, η Ν.Δ. ήδη από το 2012 είχε θέσει το ζήτημα και υπήρχε δέσμευση να υπάρξει διευθέτηση. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως για να προχωρήσει η Ευρώπη σε σοβαρή ελάφρυνση, πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Έσπευσε πάντως να προσθέσει πως «δύο πράγματα πολεμιούνται από την κυβέρνηση που έχουμε: οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις».

Αναφορικά με τον νόμο Παππά και την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις του ΣτΕ, την άποψή μας την ξέρετε. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει ρητώς ότι οι τηλεοπτικές άδειες δίνονται από το ΕΣΡ. Από την ώρα λοιπόν που τις δίνει ο υπουργός καταπατάται το Σύνταγμα».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η απόφαση του ΣτΕ να οδηγήσει σε «πτώση» της κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουν από την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πέφτουν όταν αντιληφθούν ότι κυβέρνηση και πολίτες δεν έχουν καμία επαφή». «Υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, από τον κ. Καμμένο μέχρι τον κ. Τσίπρα, που ενδιαφέρεται να κρατήσει την καρέκλα του, αλλά η κοινωνία είναι απέναντι», παρατήρησε.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση του δικαστή του ΣτΕ: «Φτάνει μια ιστορική εφημερίδα όπως η Αυγή να δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα... είναι μια κατάντια» είπε και εκτίμησε πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση.

Τέλος, σχετικά με την επικείμενη 2η αξιολόγηση, καταλόγισε καθυστερήσεις στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως μέχρι στιγμής ολοκλήρωσε όσα έργα είχαν ετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -