Posted by : Unknown Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο χειρότερος Οκτώβριος όλων των εποχών με 82.810 χαμένες θέσεις εργασίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την απασχόληση.

Βάσει των στοιχείων, καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 82.810 θέσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που είχε επιτευχθεί, επιβραδύνθηκε σημαντικά ενώ τα όποια οφέλη προκύπτουν από αυτήν εξανεμίζονται μέσα από την ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα στην πλήρη και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που πλέον είναι κυρίαρχες».

Κάνει επίσης λόγο για «τις μεγαλύτερες ιστορικά αρνητικές ανατροπές» στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, μετά από 22 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Βρούτσης στέκεται στο γεγονός πως οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 «όχι μόνο έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50%, αλλά πλέον κυριαρχούν απόλυτα στην αγορά εργασίας, ξεπερνώντας την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Όπως αναφέρει, την περίοδο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2015 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 52,38%, έναντι 47,62% της πλήρους απασχόλησης. Την αντίστοιχη περίοδο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2016 τα ποσοστά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής απασχόληση) έφθασαν το 54,22%. Αντίστοιχα τα ποσοστά της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν στο 45,78%.

«Μήνα με το μήνα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, όχι μόνο είναι κυρίαρχες στην αγορά εργασίας, αλλά η απόκλιση τους από την πλήρη απασχόληση συνεχώς διευρύνεται», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανησυχητικά και «αποκαρδιωτικά» τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. «Εφιάλτης στην αγορά εργασίας. Μόνο τον Οκτώβριο χάθηκαν 82.810 θέσεις απασχόλησης, η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών», συνεχίζει.

Όπως επισημαίνει, τα στοιχεία «αποκαλύπτουν πως ο Οκτώβριος 2016 είναι ο χειρότερος όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις επιπτώσεις της αναποτελεσματικής πολιτικής και των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης, που οδηγούν σε “κατάρρευση” την αγορά εργασίας, σε μείωση του ρυθμού αποκλιμάκωσης της ανεργίας και όλα αυτά μόλις μέσα σε 22 μήνες».

«Η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των ισορροπημένων διαρθρωτικών αλλαγών μεταρρυθμίσεων επιβραδύνθηκε σημαντικά ενώ τα όποια οφέλη προκύπτουν από αυτήν, σήμερα εξανεμίζονται μέσα από την ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα στην πλήρη και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που πλέον είναι κυρίαρχες», συμπληρώνει.

Τονίζει επιπλέον ότι η «μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, επαναφέροντας ταυτόχρονα την ισορροπία των προηγούμενων ετών στην αγορά εργασίας».

«Μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη», προσθέτει ο κ. Βρούτσης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -