Posted by : Unknown Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Οι ΗΠΑ «θα παραμείνουν δεσμευμένες» στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, καθώς εγείρονται ερωτήματα για το ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει εκ νέου την απειλή των Ταλιμπάν.

Ο κ. Κάρτερ έφτασε στο Αφγανιστάν νωρίτερα σε επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί και συναντήθηκε με αμερικανικά στρατεύματα και τον πρόεδρο της χώρας Άσραφ Γάνι.

«Η Αμερική είναι και θα παραμείνει δεσμευμένη σε ένα κυρίαρχο και ασφαλές Αφγανιστάν», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κ. Γάνι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δώσει πολλές διευκρινίσεις για τα σχέδιά του αναφορικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ούτε σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν όπου παραμένουν σχεδόν 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες περισσότερα από 15 χρόνια μετά την ανατροπή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αφγανικές δυνάμεις.

Το θέμα του Αφγανιστάν δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ του κ. Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε εσωτερικά θέματα.

Παρόλα αυτά ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται «με το χτίσιμο κρατών».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -