Posted by : Unknown Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η αγορά της Αθήνας βαδίζει στο τέλος του 2016 έχοντας δύο φορές προσεγγίσει τις 650 μονάδες στο τέλος του Μάη και τον τρέχοντα μήνα. Οι αισιόδοξοι Θεσμικοί στη δεύτερη φορά της ανοδικής κίνησης μέσα στο 2016 κινήθηκαν με βάση τις θετικές προσδοκίες για την Β αξιολόγηση, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, και την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στο QE. Όλα αυτά φάνηκε πως αναβάλλονται μετά την αντίδραση των Θεσμών στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μοιράσει μέρος του πλεονάσματος σε χαμηλο-συνταξιούχους. Η ανοδική ορμή της αγοράς φρέναρε αυτόματα και σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα λειτουργήσει η αγορά μετά τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, αφού παρέλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.


Οι ανοικτές θέσεις για τη σειρά Ιανουαρίου, διαμορφώθηκαν σε 7.391 από 7.218. Ο όγκος της περιορίστηκε στα 1.707 από 2.678 ΣΜΕ ημερησίως και της σειράς Φεβρουαρίου, ανήλθε στα 89 από 21 τη μέρα. Η εκκαθάριση του ΣΜΕ της σειράς Ιανουαρίου ορίστηκε στις 1703,25 μονάδες, της επόμενης στις 1704,00. Οι προσδοκίες των traders είναι ευοίωνες.  Όρισαν προ-πορεία της τάξης των 8 μονάδων  του ΣΜΕ έναντι του 25άρη (1695,26), αντί 2,5  μονάδες υστέρηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η στήριξη για τον  FTSE25 που εντοπίζεται πλησιέστερα είναι στις 1678 μονάδες και η αμέσως επόμενη στις 1667. Αρκεί ένα κλείσιμο χαμηλότερα αυτής για να επιδεινώσει την τεχνική εικόνα. Η πιο κοντινή αντίσταση εντοπίζεται στις 1714 μονάδες. Αρκεί ένα κλείσιμο υψηλότερα αυτής, για να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός ανοδικού κύματος με στόχο, τουλάχιστον, τις 1760 μονάδες. Αποτελεί αξιόπιστο επίπεδο για κλείσιμο θέσεων short.

Στον Γενικό Δείκτη στήριξη εντοπίζεται στις 628 μονάδες και αντίσταση στις 640.

Στον Τραπεζικό δείκτη έχουν στενέψει επικίνδυνα τα περιθώρια περαιτέρω πτώσης, καθώς απειλείται για τρίτη συνεχόμενη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, η κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη τάση ζώνη στήριξης που ορίζεται από τους εκθετικούς ΚΜΟ 10 και 30 ημερών και οι οποίοι διέρχονται από τις 805 και 794 μονάδες αντίστοιχα. Αντίσταση εντοπίζεται στις 840 μονάδες.

Παρατηρήσεις εγχώριων αναλυτών

Ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

To 2016 ήταν ακόμα μια δύσκολη και ενδιαφέρουσα χρηματιστηριακά χρονιά, με συμπυκνωμένα πολιτικά & οικονομικά γεγονότα. Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες της τάξης του 32% περίπου κατάφερε στο μέσο της χρονιάς να επανέλθει στα ίδια σχεδόν επίπεδα των 660 μονάδων, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως ο Τραπεζικός κλάδος τον βύθισαν πάλι στις 517 μονάδες, από όπου αργά και βασανιστικά, με τις ανάλογες διακυμάνσεις, επέστρεψε προς το τέλος έτους στο ίδιο επίπεδο των 630 - 650 μονάδων.

Ο Τραπεζικός κλάδος (με μεγάλη συμμετοχή στους δείκτες) συνέχισε την ταλαιπωρία του αφού μετά από ένα ολόκληρο χρόνο δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα του, ενδογενή (διαχείριση "κόκκινων" δανείων, υπεράριθμο προσωπικό, "capital controls") αλλά και εξωγενή (πολιτική κατάσταση – προβλήματα με διοικήσεις.).

Αντιθέτως, ιδιαίτερη αντοχή επέδειξαν και αυτή την χρονιά μεμονωμένες μετοχές της πραγματικής Οικονομίας μεγάλης αλλά και μικρότερης κεφαλαιοποίησης συγκρατώντας τις απώλειες του Γενικού Δείκτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κερδοφόρων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Σαράντης και χαμηλότερα, FHL Κυριακίδης, Flexopack, Πλ. Θράκης κ.λ.π.

Παρά την υψηλή μεταβλητότητα του 2016, η Ελληνική Αγορά, ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, εκπέμπει τεχνικά σημάδια αισιοδοξίας, αναμένοντας την ολοκλήρωση σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων (Κλείσιμο αξιολόγησης, είσοδο στο "QE", πέρασμα σε ασθενή ανάπτυξη, δοκιμαστική έξοδο στις Αγορές).

Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει ρευστή και οι δύσκολες αποφάσεις που θα εφαρμοστούν στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό σύστημα θα έχουν συνέπειες οι οποίες θα φανούν μετά το Α’ 4άμηνο του 2017.

Επιπλέον οι συνεχείς καθυστερήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, καθώς και η μη ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων στήριξης του Δημοσίου χρέους, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επιτάχυνση της Οικονομίας, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και την Κρατιστική αντίληψη της Κυβέρνησης.

Σε Παγκόσμιο επίπεδο παρά το ότι οι οικονομικές & πολιτικές αλλαγές είναι ραγδαίες και με σημαντικούς κραδασμούς, η πορεία των μεγάλων Χρηματιστηριακών Αγορών δεν επηρεάστηκε, αντίθετα τις έχει οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά, παρά την αβεβαιότητα και την μεταβλητότητα. Για την ερχόμενη χρονιά, θα πρέπει οι επενδυτές να εξετάσουν την δημιουργία θέσεων, ανάλογα με το ύψος του κινδύνου που θέλουν να αναλάβουν.

Γενικότερα, θα πρέπει να επικεντρωθούν σε εξωστρεφείς, αλλά και κερδοφόρες εταιρείες που παρουσίασαν το 2016 καλά & βελτιούμενα οικονομικά στοιχεία, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν.

Άλλη μία κατηγορία εταιρειών που χρήζουν προσοχής είναι όσες παρουσιάζουν εξαιρετικά χαμηλές αποτιμήσεις σε σχέση με την λογιστική τους αξία (P/BV) και δείχνουν σημεία αναστροφής των αρνητικών τους αποτελεσμάτων. Οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τις τοποθετήσεις τους, απευθυνόμενοι σε επαγγελματίες, περιορίζοντας τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο με χρήση τεχνικών 'stop loss' & 'profit taken".

Ο Απόστολος Μάνθος της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

Στις τελευταίες συνεδριάσεις το φαινόμενο της συνεχόμενης αλλαγής ρότας του Γενικού Δείκτη μας αναγκάζει να τροποποιήσουμε τις ζώνες στήριξης και αντίστασης, καθώς πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες επικαλύψεις δίχως να μπορούν να δώσουν με σαφήνεια τη βραχυχρόνια κατεύθυνση της Αγοράς.

Το φαινόμενο αυτό συνήθως λαμβάνει χώρα όταν ο Δείκτης αλλάζει σημαντικά επίπεδα τιμών (προηγούμενα επίπεδα οι 580 με 550 μονάδες) και προσπαθεί να "μαρκάρει" τα νέα σύνορα διακύμανσης. Έτσι πλέον στο ημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη, τα "σύνορα" αυτά εντοπίζονται μεταξύ των 650 με 597 μονάδων, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς τις 642 με 618 μονάδες.

Μεσοπρόθεσμα, όσο ο Γενικός Δείκτης λαμβάνει τιμές μέσα σε αυτό το εύρος διακύμανσης, το "βλέμμα" του -βάση των ενδείξεων τάσης από το εβδομαδιαίο chart τιμών - θα παραμένει προς το επόμενο ανοδικό επίπεδο, που εκτείνεται άνω των 700 με 720 μονάδων. Όμως η εύθραυστη αυτή πλάγια κίνηση του Δείκτη έχει ως "Αχίλλειο πτέρνα" την περιοχή της τριπλής διαγραμματικής στήριξης πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων. Η καθοδική καταστρατήγηση της εν λόγω περιοχής, είναι άκρως "απευκταία" για την Αγορά, καθώς θα αναιρέσει εκ βάθρων το όλο στρατηγικό σχεδιασμό των "Buyers" ανοίγοντας έτσι το διαγραμματικό δρόμο για την προσέγγιση των 570 με 565 μονάδων.

Εμφανής είναι για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μέχρι τώρα αδυναμία ανοδικού "πατήματος" άνω των 1720 μονάδων, γεγονός, που έχει προκαλέσει βραχυχρόνιες "καθοδικές ορέξεις" βάζοντας ως στόχο το επίπεδο στήριξης των 1650 με 1623 μονάδων.

Όσον αφορά τον Τραπεζικό Δείκτη, αυτό που διαφαίνεται είναι μια βραχυχρόνια κίνηση φθοράς των αγοραστών μεταξύ της αντίστασης των 862 και της στήριξης των 780 μονάδων, ενώ τεχνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο υπό διαμόρφωση σχηματισμός "Head & Shoulders". "Επιβεβαιωμένη καθοδική διαφυγή από την περιοχή στήριξης των 780 μονάδων, θα ωθήσει τον δείκτη σε μια πιθανή πτώση της τάξεως του 7%, προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 720 μονάδων.

Σήμερα

Οι Ασιατικές μετοχές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερα σήμερα Τρίτη 27/12, σε συναλλαγές με χαμηλό όγκο και με λίγα να καθοδηγήσουν τους επενδυτές, καθώς οι περισσότερες μεγάλες αγορές έκλεισαν τη Δευτέρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ το δολάριο ανακτά τις ζημίες του από τη Δευτέρα.

Αναμένεται μια επίπεδη έναρξη για τον DAX της Γερμανίας  και τον CAC 40 της Γαλλίας.FCHI, με τη Βρετανία σε αργία για διακοπές Χριστουγέννων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ήταν οριακά υψηλότερα, με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ κλειστά.

Ο δείκτης της Κίνας CSI 300 ήταν κάτω -0,1% και ο Shanghai Composite SSEC γλίστρησε σχεδόν -0,2%.

Τα κέρδη από το βιομηχανικό τομέα της ηπειρωτικής χώρας αυξήθηκαν 14,5% το Νοέμβριο από το προηγούμενο έτος, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία βελτιώνεται, αλλά οι πολιτικοί σημείωσαν ότι η συνέχεια στην αύξηση εξαρτάται πολύ από την ανάκαμψη των τιμών των προϊόντων πετρελαίου σιδήρου και χάλυβα.

Ειδήσεις από το εσωτερικό

«Δεν υφίσταται ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, χωρίς τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας και δίκαιη εισοδηματική κατανομή», τονίζει σε άρθρο της στην «Αυγή της Κυριακής» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, συμπληρώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν στην κοινωνία η ανεργία και η φτώχεια και, αφετέρου, να μπει η οικονομία σε τροχιά δίκαιης ανάπτυξης.

«Καμία νέα δέσμευση» δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή που απέστειλε στον ESM το υπουργείο Οικονομικών ώστε να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όπως τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, «η  κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα είχε συμφωνήσει» και «η επιστολή απλώς επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις».

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, αφού παρέλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Από το 2009, σε όποια χώρα της Ε.Ε. εφαρμόστηκε η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων δεν απέφερε επενδύσεις, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας οι τρεις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσει υγιείς επιχειρηματικές επενδύσεις είναι οι διαφανείς διαδικασίες διαγωνισμών, το ισχυρό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους και η παροχή τραπεζικής χρηματοδότησης με οικονομικά κριτήρια.

«Υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν στο ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών και άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Μάρτσελ Φράτσερ. Ο κ. Φράτσερ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να κοροϊδεύει κανείς τον εαυτό του ότι αυτές θα ολοκληρωθούν το 2018 με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», αλλά «σε 10-15 χρόνια, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κρατική μηχανή».

Σε σύσκεψη εργασίας με συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζομένους στα Γιαννιτσά συμμετείχε το Σάββατο η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Στη σύσκεψη, η υπουργός Εργασίας παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες παρέμβασης του υπουργείου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικότερα για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

Την ολοκλήρωση δύο νέων συναλλαγών, συνολικού ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη επενδυτική της δραστηριότητα. Συγκεκριμένα: Απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ. Απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα, κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρείες.

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συνολικής αξίας 49,2 εκατ. ευρώ και διάρκειας πέντε ετών, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική. Με το συγκεκριμένο δάνειο χορηγείται στους ομολογιούχους δικαίωμα μετατροπής των ομολογιών τους σε κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων.

Ειδήσεις από το εξωτερικό

Με πτώση 0,16% έκλεισε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο του Τόκιο που ήταν από τις λίγες αγορές σε λειτουργία. Ο βασικός δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 0,16% και διαμορφώθηκε στις 19.396,64 μονάδες. Είχε ήδη υποχωρήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη πριν από την αργία της Παρασκευής. Ο δείκτης Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,37% και έκλεισε στις 1.538,14 μονάδες.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε την Παρασκευή  η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τους επενδυτές να υποδέχονται με ανακούφιση το πρόστιμο των 7,2 δισ. δολαρίων για την αγοραπωλησία τοξικών δανείων, η οποία οδήγησε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Η αρχική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανερχόταν στα 14 δισ. δολάρια, γεγονός το οποίο είχε εγείρει πλήθος ανησυχιών για την κεφαλαιακή επάρκεια της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.

Τον συμβιβασμό των 7,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ της Deutsche Bank και των ΗΠΑ, χαιρέτισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Ναντίν Κάλγουϊ. «Καλωσορίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» δήλωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής».

Η απόπειρα πραξικοπήματος και οι βομβιστικές ενέργειες «γονατίζουν» την τουρκική οικονομία, με τον κλάδο του τουρισμού να δέχεται σημαντικό πλήγμα και τον οίκο Moody’s να προβλέπει ανάπτυξη μόλις 2,7% την επόμενη τριετία. Για τον Χασάν Σελαμέτ, ιδιοκτήτη μικρού κοσμηματοπωλείου στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο. Λίγες μέρες μετά, οι τουρίστες άρχισαν ξαφνικά να μειώνονται.

Την ανάγκη υιοθέτησης «ελαφρώς επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών» υπογραμμίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Les Echos». «Το 2017, η  δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης θα πρέπει να περάσει από την περιοριστική πολιτική της περιόδου 2012 - 2014 και την ουδέτερη κατεύθυνση της περιόδου 2015 - 2016, σε μία ελαφρώς επεκτατική πολιτική, η οποία θα τεθεί στην υπηρεσία της ανάπτυξης» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στο 0,2% διαμορφώθηκε η τριμηνιαία ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της εθνικής στατιστικής αρχής. Σημειώνεται ότι στο β’ τρίμηνο του έτους, το γαλλικό ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί οριακά, καθώς ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο του τουρισμού.

Στο 0,6% αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο γ’ τρίμηνο του 2016, έναντι της αρχικής εκτίμησης περί αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,5%. Σε ετήσια βάση παράλληλα, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 2,3% έναντι 2% της πρότερης πρόβλεψης. Οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας οφείλονται στις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστάθμισαν τις μειωμένες εξαγωγές. Ενδεικτικά, το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε σε 25,5 δισ. στερλίνες από 22,1 δισ. στερλίνες το β’ τρίμηνο του ίδιου έτους.

Πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί το bail-in και μετά η Monte dei Paschi να λάβει την κρατική βοήθεια, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας. «Αυτοί είναι οι κανόνες» έσπευσε να προσθέσει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

{ 3 σχόλια... read them below or Comment }

  1. αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +306972169483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας,

    Είμαι ο κ. Canciani Angelo. Υποβάλλω μια προσφορά δανείου μεταξύ ατόμων για να μπορέσετε να επιτύχετε τα όνειρά σας χωρίς ανησυχίες.
    Έτσι, εάν χρειάζεστε επείγοντα χρήματα, απαντήστε μου, ώστε να μοιραστώ την προσφορά μου.

    Το επιτόκιο μου είναι 3% και επεκτείνεται σε ολόκληρο το δάνειο. Η χρηματοδοτική μου ικανότητα ανέρχεται σε 4000 έως 500.000 ευρώ.

    Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: cancianiangelo1955@gmail.com
     
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το whatsapp: +33754577560

    Καλή μέρα σε σας.

    εγκάρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας, θέλετε να μειώσετε τις οικονομικές σας κυρώσεις; Είμαστε ένας οργανισμός υπεύθυνος για την παροχή δανείων και υπηρεσιών μεταξύ διαφόρων ατόμων σε όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν ανάγκη και είναι σε θέση να εξοφλήσουν τις πιστώσεις τους, με επιτόκιο 3% κατά τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής. Οι υπηρεσίες μας: Χρηματοοικονομικό δάνειο - Δάνειο ακινήτων - Επενδυτικό δάνειο - Ατομικό δάνειο. Εάν ενδιαφέρεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την ικανοποίησή σας. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: angelomaillot59@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -