Posted by : Unknown Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2003 διολισθαίνει το ευρώ, στον απόηχο των χθεσινοβραδινών επιθέσεων σε Βερολίνο και Άγκυρα.

Αυτή την ώρα (13.47), το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,21% στα 1,0381 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,0376 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,0419 δολάρια.

Την ίδια ώρα, το ιαπωνικό γεν σημειώνει πτώση κατά 0,63% στα 117,84 γεν/δολάριο, ενώ η στερλίνα καταγράφει απώλειες κατά 0,34% στα 1,2352 δολάρια.

Οι επενδυτές διαβλέπουν αναβίωση του κλίματος ανασφάλειας σ' όλη την Ευρώπη, μετά την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να σκοτωθούν και ακόμη 45 να τραυματιστούν.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε γκαλερί. «Δεν ξεχνάμε το Χαλέπι» φέρεται να φώναξε ο δράστης, ο οποίος ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας.

Στο αρνητικό κλίμα για το ευρώ, συμβάλλει και η προοπτική περαιτέρω ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, χάρη στις προσδοκίες περί δημοσιονομικής επέκτασης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -