Posted by : Unknown Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εμμονή «σε μια θέση που διαιωνίζει την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση κατοχής στην Κύπρο» καταλογίζει στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκία επέμεινε ότι «δεν νοείται λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη».

«Η θέση αυτή ανήκει στο παρελθόν», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για το νησί».

Όπως είπε, σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε., δεν μπορεί να υπάρχει η παρωχημένη λογική εγγυήσεων, κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις και θέσεις της Άγκυρας.

Χαρακτήρισε επιπλέον «εξίσου αντιπαραγωγικές», ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, τις «απολύτως αυθαίρετες και αβάσιμες θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο».

«Για να αντιμετωπισθούν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις είναι απαραίτητος ο καλύτερος συντονισμός της Κυβέρνησης και όλων των Υπουργείων της», κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -