Posted by : Unknown Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διπλός φόρος σε μισθωτούς με ακίνητα


Νέο φορολογικό πλήγμα περιμένει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από ακίνητα ή ελεύθερα επαγγέλματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», με βάση τον νέο φορολογικό νόμο, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και προκαταβολή φόρου 55%, η οποία θα υπολογιστεί επί του συνόλου του φόρου.
Δηλαδή αυτού που προκύπτει και από τους μισθούς ή τις συντάξεις και από τα ενοίκια και τα ελεύθερα επαγγέλματα. Για παράδειγμα, εάν σε κάποιον φορολογούμενο αναλογεί φόρος 1.000 ευρώ για εισόδημα από μισθό και 1.000 ευρώ για εισόδημα από ενοίκια θα καταβάλει και προκαταβολή 55% επί των 2.000 ευρώ, δηλαδή 1.100 ευρώ επιπλέον.
Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο φόρος για ένα φυσικό πρόσωπο είναι ένας και ενιαίος ανεξαρτήτως του αν προκύπτει από διαφορετικού τύπου εισοδήματα. Πρόκειται για μία από τις πολλές στρεβλώσεις του νέου νομοθετικού πλαισίου που προκαλεί ήδη αντιδράσεις.
Οι εφοριακοί έχουν απευθύνει ερωτήματα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ωστόσο παραπέμπει στην πολιτική ηγεσία. Αυτή με τη σειρά της εμφανίζεται προς το παρόν μάλλον αμήχανη και απλώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -