Posted by : Unknown Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

 Όχι σε άλλα μέτρα λιτότητας διαμηνύει ο πρωθυπουργός προς κάθε κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης ότι όσο η χώρα πιάνει τους στόχους της, δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα λιτότητας οποιασδήποτε μορφής.


Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μία σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων μέσα στους επόμενους μήνες, οι περισσότερες από τις οποίες θα φέρουν ανακούφιση στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες που έγιναν στο παρελθόν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας οφείλουν να αναγνωρίσουν τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν μπορούν να αγνοήσουν τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε και συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός.

Δεν μπορεί να μη δεχθούν οι δανειστές και εταίροι μας τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, στο δημόσιο, στο κράτος, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε, πρωτόγνωρη για τη διεθνή κοινότητα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Λόγω της κρίσης, ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, και οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις υπέστησαν μεγάλες θυσίες και δύσκολα ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες.

Μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, οι φορολογία έγινε αβάσταχτη, η ανεργία αυξήθηκε επικίνδυνα και αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας, ενώ πολλές επιχειρήσεις και οικογένειες βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχονται άλλα βάρη. Η κοινωνία προσδοκά πλέον ελάφρυνση βαρών.

Όλοι βέβαια γνωρίζουν πως η χώρα γλίτωσε τα χειρότερα.

Πέρασε μέσα από τον κυκλώνα της κρίσης όρθια χωρίς να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, που θα ισοδυναμούσε με διάλυση και απόλυτη καταστροφή.

Και κανείς φυσικά δεν διαφωνεί ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν, ότι η χώρα πρέπει να είναι δημοσιονομικά συμμορφωμένη, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και τις υποχρεώσεις της.

Πρέπει όμως να γίνει στροφή προς άλλες πηγές εσόδων και τρόπους συμμόρφωσης, όπως πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, δικαιότερη και αναλογικότερη φορολόγηση των εισοδημάτων, με ελάφρυνση των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, με στροφή προς την καθημερινότητα και φυσικά ανάπτυξη και αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος με τη δημιουργία νέου πλούτου.

Δεν μπορεί ως μόνη λύση για την εξυγίανση της οικονομίας μας και ως μόνος τρόπος εξόδου της χώρας από την κρίση να θεωρούνται τα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό που αν δεν αλλάξουν, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Είναι καιρός, πλέον, έπειτα από μία περίοδο σκληρής λιτότητας και υπέρμετρων βαρών να οδηγηθούμε σε μία περίοδο μέτρων ελάφρυνσης και ανακούφισης του λαού. Το δικαιούται.


Βουλευτής Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία"

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -