Posted by : Unknown Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Μπορεί να είμαστε μια χώρα που δεν έχει βιομηχανία, εργοστάσια κτλ., όμως διαθέτουμε αγαθά, τα οποία από πολλές χώρες εκλείπουν. Τέτοια είναι τα πορτοκάλια, οι ελιές, η φέτα, η θάλασσα και ο ΗΛΙΟΣ, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας εάν τα αξιοποιούσαμε με ένα μακρόπνοο σχέδιο για τον τριτογενή τομέα παραγωγής! Όμως, για κακή μας τύχη εκτός από αυτά τα αγαθά διαθέτουμε και μια ανίκανη κυβέρνηση, η οποία πασχίζει με κάθε δυνατό τρόπο να μην τα εκμεταλλευτεί αποδυναμώνοντας  τον τελευταίο ελπιδοφόρο τομέα αυτής της χώρας, τον τουρισμό.
 
Το πράγμα και τα βήματα που ακλούθησε η κυβέρνηση ανερυθρίαστα για να ισοπεδώσει τον τουρισμό στα νησιά είναι 4 απλά βήματα συν του ότι από τότε που εξελέγη έχει ευτελίσει τη χώρα στη διεθνή σκηνή.

1.    Υψηλή φορολογία ως προς τον κόσμο. Ποιος ανθρώπινος νους που έχει στοιχειώδη γνώση της αγοράς και των οικονομικών μπορεί να διανοηθεί το 24% στη φορολογία;  Σε βασικά και καθημερινά προϊόντα οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα , γιατί η φορολογία στα νησιά ήταν στο 13%, αλλά ο Τσίπρας την εκτόξευσε στο 24%. Ανέβηκαν οι τιμές στον καφέ, στη διαμονή, ακόμη και στην τυρόπιτα, τα οποία δεν καταναλώνονται από εκατομμυριούχους, έχοντες και φοροφυγάδες κύριε Τσίπρα! Καταναλώνονται από το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού, ο οποίος υποφέρει από τα σκληρά μέτρα και ψάχνει μια χαραμάδα να ξεφύγει με τις καλοκαιρινές διακοπές με δυσκολία μεν, αλλά τα καταφέρνει . Κι εσείς χτυπάτε αυτόν τον απλό κόσμο, νομίζοντας ότι χτυπάτε τους πλουσίους. Ο πλούσιος είτε ο καφές έχει 3 είτε 5 θα πιει, ο κοσμάκης όχι!

2.    Υψηλή φορολογία ως προς το επιχειρείν και τους ιδιώτες. Αιδώς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΚΑΜΜΕΝΟΙ να πολεμάτε την επιχειρηματικότητα στη χώρα. Χωρίς ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν έρχεται ανάπτυξη. Βασικά, χωρίς ιδιωτικές επιχειρήσεις  δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για τους κρατικοδίαιτους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ουκ ολίγοι στη χώρα. Οι επιχειρηματίες φτάνουν σε σημείο να μην έχουν κανένα κέρδος,  γιατί το κράτος είναι άρπαγας και το βαλάντιο του κόσμου τους αναγκάζει να ρίχνουν τις τιμές. Στο τέλος όμως δεν μένει τίποτα, γιατί πρέπει να ξαναγοράσουν εμπόρευμα. Θλιβερό απότοκο είναι τα χιλιάδες λουκέτα που σε όλη τη χώρα αυξάνονται και πληθύνονται . Για ποιο λόγο όμως είναι οι φόροι ακόμη κι αν δεχτούμε αυτήν την δυσβάστακτη φορολογία; Για να παρέχει το κράτος στους φορολογουμένους παιδεία, υγεία και περίθαλψη, άμυνα, ασφάλεια και δικαιοσύνη! Δυστυχώς δεν παρέχεται τίποτα από αυτά!

3.    Προσφυγικό. Η Ελλάδα του Τσίπρα είναι ‘’ξέφραγο αμπέλι’’! Όλα αυτά περί προσφύγων από τη Συρία δεν έχουν καμία βάση, γιατί οι Σύριοι στη χώρα είναι το μικρότερο ποσοστό πλέον! Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων έφερε τεράστιες και μη διαχειρίσιμες ροές προσφύγων, μεταναστών και πληθώρα από τυχοδιώκτες και αριβιστές. Οι εικόνες σε νησιά υποδοχής είναι τραγικές  και αποκρουστικές για κάθε επίδοξο τουρίστα. Η συμπεριφορά ορισμένων  μεταναστών είναι απαράδεκτη και προβατική, τρομοκρατεί τους ίδιους τους κατοίκους που ψάχνουν τρόπο να σωθούν και εμείς νομίζουμε πως θα πατήσει τουρίστας σε νησιά όπως η Μυτιλήνη και η Χίος;;

4.    Capital Controls: Εδώ τα πράγματα είναι άσχημα. Πρώτον, έχουν σκοτώσει κάθε λογικό  άνθρωπο που όπως ήταν φυσιολογικό πριν από μερικά χρόνια έβαλε τα λεφτά του στην τράπεζα. Τώρα όμως το κράτος δέσμευσε τα λεφτά του κόσμου, οποίος στήνεται στα ΑΤΜ για 420 την εβδομάδα και δυστυχώς δεν θα αρθούν ποτέ γιατί πολύ απλά αν ανοίξουν για 1 μέρα οι τράπεζες θα καταρρεύσουν και θα μείνουν άδειες. Δεύτερον, ο έλεγχος κεφαλαίων έχει τσακίσει τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και ειδικά αυτούς του εξωτερικού. Απαιτείται μια τρέλα γραφειοκρατική διαδικασία που περνά από καρεκλοκενταύρους για να γίνει μια συναλλαγή! Αυτή η ταλαιπωρία και η δυσκολία στις συναλλαγές για τις επιχειρήσεις είναι καταστροφική και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το μόνο νόημα είναι ότι ικανοποιεί τις ιδεοληψίες και το ταξικό μίσος της παρέας Τσίπρα.

Έτσι καταστρέφεις τον τουρισμό της χώρας σου, αλλά και την ίδια τη χώρα σου!

Χρήστος Ωραιόπουλος

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -