Posted by : Unknown Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σε μία συνήθη εν Ελλάδι διαδικασία είναι εύλογο οι πολίτες να διακρίνουμε ευκόλως και τις συνθήκες και την κατάσταση προ των εκλογών. Μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανερυθρίαστα πολεμά και καταστρέφει τη σταθερότητα του πολιτικού τοπίου για να ανοίξει το δρόμο για τις ιδεοληψίες και τα πολιτικά του παίγνια, με τα οποία έριξε μέχρι και κυβέρνηση. Οι εκλογές είναι ο τρόπος με τον οποίο εξαπατά και ξεφορτώνεται όποιον χρησιμοποίησε όσο ήθελε για να κάνει τη δουλεία του κι επίσης είναι ο μηχανισμός που τεχνηέντως θέτει εν ισχύι για να εγκαθιδρύει τη λήθη στους πολίτες, για να τους κάνει να ξεχνούν τα καταστροφικά σφάλματά του κι έτσι να μπορέσει ξανά να κερδίσει την εξουσία.  Πρόδηλος αριβισμός που δεν λογαριάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα!

Ξεκινάω από τον σύμμαχο που βρίσκει για στήριξη και μετά θα προδώσει. Είναι έκδηλο πως αυτός θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης,  γιατί η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δεν πάει άλλο. Τώρα βέβαια την Ένωση Κεντρώων σημαντική προσθήκη δεν τη λες. Όπως πούλησε και τον Κουβέλη, έτσι θα πουλήσει και τον Λεβέντη.  Δεύτερο τέχνασμα ο εκλογικός νόμος  με τη θωπεία της νεολαίας για να περάσει την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους νέους και θέλει δήθεν να ενισχύσει τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, ενώ τα λοιπά κόμματα είναι συντηρητικά. Κατά τη δική μου εκτίμηση κάτι τέτοιο αποτελεί ατελέσφορη προσπάθεια αρπαγής ψήφων.

Επιπλέον, έχουν αρχίσει οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στα τηλεοπτικά πάνελ να βγάζουν αυτήν την αντιπολιτευτική χολή με τη γνωστή ρητορική του ‘’εσείς μας φτάσατε μέχρι εδώ’’, ‘’πού είναι το δικό σας πρόγραμμα; ‘’ και τέτοια. Πότε θα καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση και αυτό που κάνουν είναι αλυσιτελές;  Υπόσχονται μειώσεις και καταργήσεις, όπως τα μνημόνια που θα έσχιζαν με το ένα άρθρο και τον ένα νόμο και τελικά γέννησαν δίδυμα αριστερά μνημόνια, όπως και τη ρήξη με τους δανειστές και δυστυχώς υπάρχουν αμετανόητοι που τα πιστεύουν.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έψαχνε ένα όχημα για να ανεβεί στη ΔΕΘ και να αρχίσει πάλι τα δικά του για την προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος ή να υποσχεθεί κάποιο πρόγραμμα. Το όχημα αυτό είναι το κλείσιμο των καναλιών, η χορήγηση 4 αδειών για να εκπέμπουν (να σημειώσω εδώ ότι πήραν άδεια δυο εκ των καναλιών που έχουν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση βοθροκάναλα ) και ο ηρωικός τερματισμός της διαπλοκής.  Φοβερό ε;

Προς τι όμως η εφεύρεση αυτού του οχήματος με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; Αυτούς τους μήνες έρχονται μειωμένες συντάξεις, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και άλλα σκληρά μέτρα και για αυτό θέλει να δώσει στο λαό και στα ΜΜΕ κάτι για να ασχολούνται, ώστε να μην συνειδητοποιήσουν τη λαίλαπα με την οποία θα τους χτυπήσει. Αυτήν την απασχόληση προσφέρουν και ο κ.Φίλης, η κ.Αυλωνίτου και άλλοι με τις δηλώσεις και τα έργα τους που είναι κλαυσίγελως και καταφέρνει να περνά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και να εγκαθιδρύει λάθρα το μπολσεβικικό καθεστώς που ονειρεύεται. Α ναι ξέχασα να αναφέρω και το μοίρασμα των χρημάτων από τις τηλεοπτικές άδειες, που δεν εισέπραξε και ούτε θα εισπράξει, σε ευπαθείς κοινωνικές. Μην έχετε ονείρωξη, έχει υπογράψει ότι θα πάνε σε μνημονιακές υποχρεώσεις.

Όμως, η βασική αιτία που κάνει κάποιον να υποψιάζεται εκλογές είναι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας  ή μάλλον οι σύμβουλοί του ξέρουν πολύ καλά να διαβάζουν τις συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε εκλογές γιατί γνωρίζει πως και να εκλεγεί δεν θα καταστεί δυνατόν να προχωρήσει στο μεταρρυθμιστικό του έργο, επειδή τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέα μέτρα των οποίων θα πάρει αυτός την ευθύνη κι επίσης η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μικρή και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή τακτική των διαδηλώσεων και της αναταραχής θα τον εμποδίζει. Συνεπώς δείχνει υπομονή και περιμένει τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να απογοητεύει το λαό, ώστε σε ένα ή δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει κάτω από το 10% και τότε θα μπορέσει να αναλάβει ακωλύτως. Αλλά  το γνωρίζει αυτό και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν τον συμφέρει για αυτό είναι πιθανόν να προτιμήσει να είναι δεύτερος με μικρή διαφορά, χωρίς να λογαριάζει για μια ακόμη φορά τα δεινά που προκαλεί βάζοντας το συμφέρον υπεράνω πάντων.

Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, μυρίζουν εκλογές ή ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Χρήστος Ωραιόπουλος
Φοιτητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -