Posted by : Unknown Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στόχος της διάσκεψης για την Κύπρο είναι η Άγκυρα να ανοίξει τα χαρτιά της στο Κυπριακό, τόνισε ο  υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας χθες το βράδυ στο ΡΙΚ.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ τόνισε πως δεν θεωρεί ορθό να αφεθούν τα πράγματα να αποτύχουν τώρα, επειδή απέτυχαν στο Μον Πελεράν και να μείνει εκτός κρίσεως η Τουρκία, η οποία έπεισε τον κόσμο πως θέλει λύση, αλλά ποτέ δεν είπε τι λύση θέλει.

Για τις αρχικές θέσεις που κατατέθηκαν σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε: «Ούτε να το διανοηθούν» για τουρκική στρατιωτική βάση στην Κύπρο.

Σημείωσε ακόμα πως έχει δίκιο η Αθήνα αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, ώστε να προετοιμαστεί η διάσκεψη, τονίζοντας πως μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, εάν αυτή δεν γίνει.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η Ε.Ε. επιβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, επικαλούμενος αυτό που, όπως είπε, του ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι  δεν έχει αντίρρηση με την παρουσία παρατηρητή της Ε.Ε. στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -