Posted by : Unknown Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014


Η πολυσέλιδη αναφορά της υπαλλήλου της ΕΥΠ και η επίμαχη αναφορά που καίει τον Μ. Καρχιμάκη


Ιδού του επίμαχο απόσπασμα από την πολυσέλιδη αναφορά της υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιγράφει τα ακριβή γεγονότα που οδήγησαν στην ποινική δίωξη του κυρίου Καρχιμάκη που έσκασε σήμερα ως βόμβα και έκανε κάποιους να ανησυχούν...
Η ΕΙΔΗΣΗ για την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ως εξής:

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος

Με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αγορά αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.

Επίσης φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον, εξέφρασε την πικρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του ενώ υποστήριξε πως έλαβε τα έγγραφα με ανώνυμο φάκελο.

Αναφέρει επίσης:

- Ότι βρέθηκε κατηγορούμενος εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ΕΥΠ και η αναφορά στηρίζεται σε κίνητρα εξόφθαλμα και μονομερή με στόχο την ικανοποίηση των υπερασπιστικών αναγκών διωκόμενου συναδέλφου της υπαλλήλου που υπέβαλλε την αναφορά, στην ΕΥΠ.

Μάλιστα αποδίδει τις συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος του, σε πολιτικά κίνητρα επικαλούμενος σχετικό απόσπασμα από την επίμαχη αναφορά στην οποία η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και στην υπηρεσία».

- Χαρακτηρίζει ανύπαρκτο το περιστατικό που η καταγγέλλουσα περιγράφει, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση με συνδικαλιστές σε εστιατόριο του Κολωνακίου, φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός σε έναν από τους συνδικαλιστές «να του φέρει ένα από εκείνα τα ωραία χαρτιά». Αποδίδει δε την αναφορά στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ποινικό υπόβαθρο σε βάρος του.

-Για την κατηγορία , σύμφωνα με την οποία, βρέθηκαν στο γραφείο του απόρρητα έγραφα του ΥΠΕΘΑ, υποστηρίζει πως αυτά έφτασαν στο γραφείο του ανωνύμως σε φάκελο το 2007, και πως ο ίδιος από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μειμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταδείξει την αθωότητα του, καταλήγει:

«Ίσως με τις θέσεις που τολμηρά, αταλάντευτη και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα , να ενόχλησα και να κατέστησαν αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν απετόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου».

Για την προσωπικότητα του και την διαρκή μάχη που έδινε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, κατάθεσαν υπέρ του, οι πρώην υπουργοί, Δημ. Ρέππας, Φιλ. Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κωστας Βαξεβάνης.

Βέβαια, το θέμα είναι πού θα βρει ο Μ. Καρχιμάκης το 1 εκατ. της εγγύησης, ποσό αρκετά υψηλό...


ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟ GREEK AMERICAN NEWS AGENCY: 

Αυτό που όμως  εύλογα  παρατηρεί κάποιος ανεξάρτητος ερευνητής -σε εμάς δεν θα μπορούσε να διαφύγει αφού η πολύμηνη δημοσιογραφική  έρευνα μας,  δικαιολογεί πλήρως και απολύτως αυτή την ταύτιση με τον Μ. Καρχιμάκη και την υποστήριξη  του Κώστα Βαξεβάνη...  Αλλά ανάλογα αναρωτιούνται και οι απλοί και σαφώς  "υποψιασμένοι" ενεργοί  πολίτες... Διότι  αυτό που βλέπουν και παρατηρούν  είναι  το όνομα του "αδέκαστου" και "ασυμβίβαστου" και πάνω από όλα Αριστερού  δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη να συνδέεται τόσο στενά με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ενός ανθρώπου που εκφράζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ... Το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη είναι η είδηση πίσω από αυτή την είδηση... Το όνομα  του  δημοσιογράφου ως ένα βασικό μάρτυρα υπεράσπισης  εκ των τριών μαρτύρων που στέκονται στο πλευρό του άλλοτε ισχυρού και κραταιού (στον εσωτερικό  βαθύ κομματικό ενίοτε και παρακρατικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ)...

Και καλά οι κύριοι Πετσάλνικος και Ρέππας  που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον Μ. Καρχιμάκη είχαν κάθε λόγο. Κατανοητό. Ο Κώστας Βαξεβάνης όμως τι λόγο έχει να θέλει να υπερασπίσει τον Μιχάλη Καρχιμάκη;

Η απάντηση θα δοθεί με την εις βάθος δημοσιογραφική αλλά κυρίως με  την  εισαγγελική έρευνα στις υποθέσεις που τρέχουν στην ελληνική δικαιοσύνη και για τις οποίες  μόλις προ ημερών ο κύριος Κώστας  Βαξεβάνης πανηγύριζε και χάλαγε τον κόσμο για τις  διώξεις που επίσης ασκήθηκαν  σε βαθμό κακουργήματος, μετά όμως από δικές του μηνύσεις -και αυτό έχει την βαρύνουσα σημασία του ειδικά σε αυτή την χρονική στιγμή- για άλλες υποθέσεις με εμπλεκόμενους και διάδικους  πάλι πράκτορες της ΕΥΠ...

Άνθρωποι ανώτεροι κρατικοί  υπάλληλοι της ΕΥΠ τους οποίους ο Κώστας Βαξεβάνης πολεμά λυσσαλέα και μανιωδώς προφανώς επειδή υπήρξαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αλλά και το ρεπορτάζ που προκύπτει από αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα,  σφοδροί  πολέμιοι και αντίπαλοι των συμφερόντων   της  ομάδας }}} Μιχάλη Καρχιμάκη άνθρωπος 100% του Γιώργου Παπανδρέου, Φώτη Παπαγεωργίου πρώην Υποδιοικητή της ΕΥΠ επίσης άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ και νυν διευθυντής ασφαλείας γνωστού μεγαλό επιχειρηματία,  Θ.Σ. συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ , και Κ.Ν.  επίσης συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ }}} Άνθρωποι με τους οποίους - άλλωστε τι χρεία έχομεν -άλλων- μαρτύρων  φέρεται όπως προκύπτει να συνεργάζεται εδώ και χρόνια στενότατα ο Κώστας Βαξεβάνης...

Το ερώτημα είναι ποιος έχει σειρά τώρα, για ποινική δίωξη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος από την Ομάδα Καρχιμάκη ; Ο επόμενος με βάση το ρεπορτάζ μας  φέρεται να είναι συνδικαλιστής της ΕΥΠ φίλος του Μ. Καρχιμάκη... και κολλητός, "πηγή" του  δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη... Για να δούμε τι θα δούμε 

Πηγή: Ολυμπία

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Follow by Email

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -