Posted by : Unknown Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Συναντήσεις με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο είχε στο Καπιτώλιο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης των μεταξύ τους σχέσεων.

Τα περισσότερα από τα στελέχη του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων είχαν τηρήσει αποστάσεις από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Σε πολιτικό επίπεδο, οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου, δηλαδή της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι μερικές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ θα βρουν πρόσφορο έδαφος για την ψήφισή τους από τα αναφερόμενα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

«Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας. Επίσης, θα διορθώσουμε τις παροχές της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι καλύτερη, αλλά και περισσότερο προσβάσιμη» τόνισε ο Τραμπ μετά από τη συνάντησή του με τον Πολ Ράιαν, ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ράιαν φάνηλε διατεθειμένος να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Τραμπ, με την εκπρόσωπό του Ας Λι Στρονγκ να δηλώνει ότι ο ίδιος «είναι ενθουσιασμένος με τη δυναμική μιας ενωτικής κυβέρνησης των Ρεπουμπλικάνων, ενώ ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τραμπ συναντήθηκε επίσης, για μία ώρα με τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, η συζήτηση με τον Μακόνελ επικεντρώθηκε στις προτεραιότητές της διακυβέρνησης του, όπως ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των ΗΠΑ, η αναδιοργάνωση του συστήματος παροχής δημόσιας υγείας, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -