Posted by : Unknown Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θριαμβολογεί – γιατί άραγε; – ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πληρωμή του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης, σαν να κάνει κάποια χάρη στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, διεκπεραιώνοντας αυτονόητες πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων.

Αποφεύγει, όμως, να εξηγήσει γιατί άραγε εκκρεμούν ακόμη πληρωμές 51.879.000 ευρώ για την βασική ενίσχυση και 14.748.000 ευρώ για το πρασίνισμα.

Δεν εξηγεί ούτε γιατί 20.619 παραγωγοί έμειναν εκτός πληρωμής.

Απάντηση περιμένουν οι “νέοι γεωργοί”, που στερούνται αδικαιολόγητα 22.400.000 ευρώ για την ενίσχυσή τους. Την ώρα μάλιστα, που χιλιάδες απ’ αυτούς αποκλείονται από την ενιαία ενίσχυση, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δικαιώματά τους εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εδώ και 2 χρόνια, να πιέσει την Ε.Ε. αξιώνοντας λύση στο πλαίσιο τροποποίησης βασικών κανονισμών υπό την πρόταση Omnibus, που κλείνει στο τέλος 2016.

Αποσιωπά εντέχνως, δύο μήνες μετά την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και τα όσα λάθη και τους αποκλεισμούς σημειώθηκαν, γιατί:

17.042 παραγωγοί βρίσκονται εκ νέου “μετέωροι” από την καταβολή του τσεκ, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το δικαιούμενο ποσό της βασικής ενίσχυσης μετά τον υπολογισμό και των συνδεδεμένων ενισχύσεων είναι μικρότερο των 250 ευρώ

2.500 παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, καθώς εκκρεμεί αναιτιολόγητα και άδικα η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά

387 παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, καθώς εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου πλήρωσης του κριτηρίου του ενεργού γεωργού, μιας και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος.

Αντί να επιλύσει αυτά ο κ. Αποστόλου, επιλέγει να κομπορρημονεί. Για πληρωμές, που πάγια και παραδοσιακά ολοκληρώνονταν με επάρκεια και χωρίς παλινωδίες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, κάθε έτους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τολμά να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. στην εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και στην πληρωμή του πρασινίσματος, ψευδόμενος, μιας και όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη πληρώσει την ενιαία ενίσχυση.

Θα ήταν φρόνιμο για τον κ. Αποστόλου, αντί να επιδίδεται σε ανακοινώσεις για τα αυτονόητα, να ζητήσει επιτέλους μία συγγνώμη από τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, τον οποίον με την άγρια φορολόγηση, την εκτόξευση των ασφαλιστικών του εισφορών και την διόγκωση του κόστους παραγωγής, που επιφύλαξαν οι ανεπαρκείς πολιτικές της Κυβέρνησής του, τον έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -