Posted by : Unknown Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014


Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες έχουν μείνει ως την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και σιγά σιγά αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιοτήτων.
Αναμφίβολα όμως, ο κρίσιμος μήνας θα είναι ο επόμενος όπου θα φανεί ποιοι τελικά από αυτούς που δήλωσαν την πρόθεση να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο θα φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε ότι πολλά από τα ονόματα τα οποία ακούγονται τελικά θα συγχωνευτούν με άλλους συνδυασμούς.
Καθ'οδόν, λοιπόν, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα κληθούμε οι πολίτες να απαντήσουμε στα διλήμματα που οι υποψήφιοι θα μας θέσουν και να κάνουμε τις επιλογές μας. Είναι βέβαιο πως ορισμένοι «ανεξάρτητοι» θα προσπαθήσουν να θέσουν στο τραπέζι των εκλογών την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και με το μανδύα του «αντιμνημονιακού» να ζητήσουν την ψήφο μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει κι εμείς να αναρωτηθούμε, αν οδηγηθούμε σε μία τέτοια επιλογή χωρίς αυτοδιοικητικά κριτήρια, παρά με μόνο γνώμονα την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αν τελικά την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αλλάξει η καθημερινότητα στους δήμους μας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους, σχεδόν, οι δήμοι ανά την επικράτεια είναι κοινά. Είναι προβλήματα της καθημερινότητας και είναι προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο Δήμαρχος είναι αυτός που θα κληθεί να δώσει ή όχι την άμεση λύση στα αιτήματα των πολιτών. Ο Δήμαρχος είναι αυτός που θα απαιτήσει προς την κεντρική εξουσία την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου του. Ο Δήμαρχος εν ολίγοις είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα ενός Δήμου είτε προς το καλύτερο είτε βεβαίως προς το χειρότερο.
Ανεξάρτητα από τα διλήμματα που ο κάθε υποψήφιος θα μας θέσει η επιλογή μας θα πρέπει να έχει ως γνώμονα την επομένη των εκλογών και το καλό του τόπου μας. Θέλουμε Δήμαρχο διεκδικητικό, θέλουμε Δήμαρχο κοντά στους πολίτες, θέλουμε Δήμαρχο που ως προτεραιότητα του θα έχει τον τόπο του και όχι την καρέκλα του. Σίγουρα, θέλουμε έναν Δήμαρχο με ήθος και ευπρέπεια και όχι παλιάς κοπής τραμπούκους που πιστεύουν πως μπορούν με ύβρεις και απειλές να υφαρπάξουν την ψήφο μας.
Η δύναμη η δική μας είναι η ψήφος μας. Με αυτήν επιλέγουμε ή τιμωρούμε τους υποψηφίους. Πρέπει να προσέξουμε, όμως, να ψηφίσουμε θετικά, να επιλέξουμε με γνώμονα το δήμο μας, με γνώμονα τα προβλήματα της κάθε κοινωνίας. Την αντίδρασή μας στην κυβερνητική πολιτική τη θεωρώ δεδομένη, αλλά να προσέξουμε μήπως με αυτόν τον τρόπο τελικά καταδικάσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους εαυτούς μας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιλογές ήθους και αξίας. Φτάνει πια με τους επαγγελματίες της πολιτικής. Υπάρχει χώρος να αναδειχθούν νέα πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και σαν παρουσίες, που θα φέρουν νέες ιδέες και νέο αέρα. Ας αναλογιστούμε και δεύτερη φορά πριν αποφασίσουμε σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί κρίνεται το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

(Υ.Γ.: Το άρθρο γράφτηκε από τον κ. Μηταλίδη Κίμων, Οικονομολόγο και στέλεχος της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Archive

Πρωτοσέλιδα

Καιρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.

- Copyright © Κεντροδεξιός -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -